Despre Noi

Înființată în 1990, când în urma evenimentelor istorice s-au creat condițiile și cadrul legislativ favorabil manifestării liberei inițiative, S.C. FEROCHIM S.R.L este o firmă privată independentă, producătoare a unei largi varietăți de accesorii metalice pentru mobilier (feronerie).

Tinerețea firmei, valabilă în ceea ce privește numărul de ani de la înființare, este în realitate doar aparentă, întrucât în cadrul colectivului întâlnim meseriași, specialiști cu o vastă experiență în domeniu, continuatori și moștenitori ai unor vechi tradiții meșteșugărești, specifice zonelor târgumureșene.

Avându-și începuturile prin anii 1970 sub forma unor ateliere artizanale, S.C. FEROCHIM S.R.L. este acum unul dintre liderii producătorilor de accesorii metalice pentru mobilă. 

FEROCHIM a atins această poziție datorită unei strategii planificate, bazate pe:

- larga varietate de produse; 
- abilitatea de a răspunde cerințelor clienților prin: seriozitate, mobilitate, promptitudine; 
- exigență sporită în monitorizarea clienților; 
- prețuri competitive. 

Feroneria noastră include o largă paletă de materiale, modele și finisaje, oferind soluții pentru mobilier de diferite stiluri și epoci. 

Complexitatea imprevizibilă a condițiilor de viață, incertitudinea în creștere a mediului în care trăim, au determinat spargerea șabloanelor, indivizii înțelegând să se definească singuri, nemaiexistând grupuri sau curente cărora să le aparțină. Această individualizare are o consecință considerabilă asupra exigențelor impuse bunurilor de consum, și în consecință și asupra mobilei.

Asistăm la reducerea numărului de garnituri în cadrul unui anumit model de mobilă, dar în egală măsură la o explozie a modelelor de mobilă, fiecare dintre ele solicitând noi modele de feronerie. La această dinamică deosebită putem să-i facem față datorită capacității noastre de a ne adapta rapid la serii mici de produse, datorită eliminării tuturor verigilor neeficiente și scurtării la maximum a drumului de la concepție la execuție.

Produsele firmei noastre, utilizate de majoritatea producătorilor de mobilă interni, au început să devină cunoscute și pe piața externă, atât prin exportul direct, cât mai ales prin exportul de mobilă.